Tabulková čokoláda s burisony

Recepty, Moučníky

Suroviny

100 g mléčné čokolády
10 - 20 g burisonů - pufovaná rýže neslazená

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu nalámeme na kousky a zhruba 2/3 vložíme do specialního dvouplášťového malého hrnce s názvem Vodní lázeň. Kdo nemá, zvolí klasický postup. Menší kastrůlek s čokoládou vloží do většího s vodou nebo raději použije speciální misku, určenou přímo na vodní lázeň. Má tvar polokoule a jen se na hrnec s vodou nasadí. Čokoládu ve vodní lázni za stálého míchání rozpustíme, teplota čokolády by neměla přesáhnout cca 40°C. Když se první část čokolády rozpustila, hrnec odstavíme ze zdroje tepla a přidáme druhou, menší část čokolády. Za stálého míchání rozpustíme, tím ji zchladíme na požadovaných cca 30°C. Vodu z dvouplášťového hrnce vylijeme, aby se už dále nezahřívala. Z klasické vodní lázně jen vyjmeme.

  2. Do rozpuštěné čokolády vmícháme burisony, dáme do silikonové formy ve tvaru tabulkové čokolády, rozetřeme a povrch uhladíme. Formou několikrát z výšky bouchneme o pevnou podložku, tím vytlačíme případné vzduchové bublinky a zamezíme vzniku dírek ve ztuhlé čokoládě.

  3. Formu dáme do chladu a po ztuhnutí čokoládu z formy vyloupneme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!