Sýrová omáčka s listovým špenátem a kuřecím masem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g kuřecích prsíček
olej
1 cibule
2 větší stroužky česneku
200 g listového špenátu (použila jsem ½ balíčku)
cca 40 g másla
cca 2 lžíce hl. mouky
0,25 l mléka
špetka muškátového květu
1 krabička smetanového taveného sýra
cca 100 g strouhaného eidamu
sůl, pepř
200 ml smetany

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na malé kousky a zprudka opečeme na oleji. Osolíme, opepříme. Přidáme na jemno pokrájenou cibuli. Špenát pokrájíme a drobně nakrájíme česnek, dáme k masu a pod pokličkou dusíme doměkka.

  2. V jiném hrnku rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem a povaříme na kaši. Přidáme tavený sýr a eidam a mícháme, dokud se sýry nerozpustí. Osolíme, opepříme a přidáme muškátový květ. Provařenou omáčku zalijeme smetanou a přidáme k masu se špenátem. Necháme ještě povařit. Podáváme s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!