Svíčková z jelena
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 500 g jeleního masa
- 1 cibule
- 1/2 celeru
- 4 mrkve
- 3 střední petržele
- 5 pepřů
- 6 jalovců
- 2 bobkové listy
- 6 kuliček nového koření
- mouka
- mléko
- smetana celá
- 2 lžičky hořčice
Postup Svíčková z jelena
Postup přípravy receptu
-
Na cibulce zpěníme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Maso osolíme, prošpikujeme slaninou (já ho nešpikovala), opečeme.
Až je maso zatažené. zalijeme vodou,přidáme koření a necháme 30 minut vařit, pak necháme vychladnout a dáme přes noc do lednice odležet.
Na druhý den maso společně ze zeleninou dusíme do měkka, maso pak vyjmeme a zeleninu promixujeme nebo propasírujeme. Pak přidáme záklechtku (mouka v mléku), 1 smetanu, 2 lžičky hořčice.