Svíčková se slepicí

Recepty, Omáčky

Suroviny

1 slepice
3 mrkve
1 střední celer
1 petržel
5 kuliček nového koření
5 bobkových listů
5 celých pepřů
1/2 Hery
1 dcl mléka
2 lžíce zakysané smetany
cukr
sůl
citrónová šťáva
brusinky
šlehačka

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme polévku (vývar) ze slepice.

  2. Z části si uděláme vynikající silnou polévku a část necháme na omáčku.

  3. Vařenou slepici obereme, menší kousky použijeme do polévky a větší necháme na omáčku.

  4. Tu si připravíme takto: na rozehřátou heru (případně i máslo) dáme dusit nastrouhanou kořenovou zeleninu, osolíme, přidáme koření, podlijeme vývarem a dusíme do změknutí. Pokud se nám nechce zeleninu čistit a krájet, použijeme již připravenou směs pod svíčkovou. K

  5. dyž je zelenina měkká, vyjmeme koření, rozmixujeme, přidáme podle chuti cukr a citrónovou šťávu.

  6. Omáčku zahustíme přidáním lžíce hladké mouky, rozmíchanou v 1 dl mléka.

  7. Necháme provařit, a nakonec přidáme 2 polévkové lžíce kysané smetany.

  8. Obrané maso ze slepice vložíme do omáčky, necháme prohřát a podáváme s houskovým knedlíkem, ozdobené šlehačkou a brusinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!