Svíčková s knedlíkem z mikrovlné trouby...
Recepty, OmáčkySuroviny
- 750 g hovězí falešné svíčkové
- 1 sklenice naložené kořenové zeleniny
- 2 mrkve
- petržel
- cibule
- malý celer
- 5 zrnek pepře
- 5 zrnek nového koření
- 3 ks bobkový list
- Sůl
- pepř
- zeleninový bujón
- Šťáva s citrónu
- Lžice cukru
- 300 ml mléka
- 2 - 3 polévkové lžíce hladké mouky
- 1 šlehačka
- 50 g másla
- Brusinkový kompot
- (Chlebový knedlík)
- 5 krajíců tmavého chleba (den starý)
- 400 ml vody
- 1 vejce
- Cibule
- 100 g slaniny
- 1 hrnek (300 g) polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
Postup Svíčková s knedlíkem z mikrovlné trouby...
Postup přípravy receptu
-
Naloženou kořenovou zeleninu dáme do mísy, přidáme nakrájený celer, mrkev, petržel a cibuli a zalejeme vodou. Lehne promícháme a do směsi naložíme maso. Necháme 24 hodin uležet v lednici.
Pakliže máte k dispozici plátěný pytlíček, nasypte do něj koření, které budete potřebovat, abyste potom z omáčky nemuseli vytahovat nevzhledný pepř a nové koření. Pytlíček naplňte 5 kusy barevného pepře, 5 kusy nového koření a bobkový list. Zavážeme, přidáme k naloženému masu a vložíme do trouby.
Pečeme na 200°C asi hodinu a dvacet minut.
Mezitím si připravíme chlebový knedlík. Na oleji osmažíme anglickou slaninu s cibulkou a necháme vychladnout. Tmavý chléb nakrájíme na kousky, a dáme do mísy a zalijeme 4 deci teplé vody. Přidáme jedno vajíčko, vychladlou opečenou anglickou slaninu a promícháme. Přidáme polohrubou mouku, prášek do pečiva a přisolíme.
Vymícháme těsto a dáme do silikonové formy, kterou vložíme na devět minut na 850°C do mikrovlnné trouby. Jestli nemáte silikonovou formu, nalijte těsto do hrnků. Do velkého hrnce nalijeme vodu, tak, aby hrnky s těstem byly do třičtvrtiny ponořené do vody a necháme projít varem.
Uvařené maso vyndáme z trouby a dáme jej stranou. Uvařenou zeleninu vložíme do hrnce, necháme chvíli povařit a rozmixujeme ji. Připravíme si záhušťku. V mléce rozmícháme jednu lžíci mouky.
Rozmixovanou zeleninu vrátíme zpátky na sporák a zahustíme. Přidáme jeden zeleninový bujón, šťávu z půlky citrónu, šlehačku, lžíci a půl cukru a na zjemnění dva plátky másla. Chvíli povaříme.
Na talíř naklademe nakrájené chlebové knedlíky, maso, přelijeme svíčkovou omáčkou a ozdobíme brusinkami.