Švestkové knedlíky s mákem

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

500 g vařených brambor
70 g krupice
70 g hrubé mouky
ořech másla
špetka soli
1 vejce
švestky
60 g másla
40 g cukru
150 g máku
2 lžíce mléka

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené horké brambory rychle oloupeme, dáme na vál, válečkem rozmačkáme, zasypeme krupici a moukou, přidáme sůl, máslo a vejce, a vypracujeme rychle hladké těsto.

  2. Na pomoučeném vále upravíme na váleček, přikryjeme utěrkou a necháme asi půl hodiny odpočinout.

  3. Pak z válečku nakrájíme stejné kousky, do každého dobře zabalíme švestku, zakulatíme, vhazujeme do vařící vody a vaříme asi 12 minut v odkrytém hrnci.

  4. Zatím na pánvi rozpustíme máslo, vmícháme cukr a mletý mák a chvíli mícháme. Pak přidáme 2 lžíce mléka.

  5. Odkapané uvařené knedlíky na pánvi obalíme v máku a necháme ještě 10 minut na teple. Podle libosti je ještě přicukrujeme a pokapeme máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!