Švestkové knedlíky s mákem
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 500 g vařených brambor
- 70 g krupice
- 70 g hrubé mouky
- ořech másla
- špetka soli
- 1 vejce
- švestky
- 60 g másla
- 40 g cukru
- 150 g máku
- 2 lžíce mléka
Postup Švestkové knedlíky s mákem
Postup přípravy receptu
-
Uvařené horké brambory rychle oloupeme, dáme na vál, válečkem rozmačkáme, zasypeme krupici a moukou, přidáme sůl, máslo a vejce, a vypracujeme rychle hladké těsto.
Na pomoučeném vále upravíme na váleček, přikryjeme utěrkou a necháme asi půl hodiny odpočinout.
Pak z válečku nakrájíme stejné kousky, do každého dobře zabalíme švestku, zakulatíme, vhazujeme do vařící vody a vaříme asi 12 minut v odkrytém hrnci.
Zatím na pánvi rozpustíme máslo, vmícháme cukr a mletý mák a chvíli mícháme. Pak přidáme 2 lžíce mléka.
Odkapané uvařené knedlíky na pánvi obalíme v máku a necháme ještě 10 minut na teple. Podle libosti je ještě přicukrujeme a pokapeme máslem.