Švestková omáčka
Recepty, OmáčkySuroviny
- 8 dkg švestkových povidel
- 4 dkg sušených švestek
- 4 dkg švestek
- 4 dkg hladké mouky
- 5 dkg másla
- sůl
- skořice
- vývar z uzeného masa
- hřebíček
- kostka cukru
- citrónová kůra i šťáva
- 2 dl smetany
Postup Švestková omáčka
Postup přípravy receptu
-
Do 0,5 l vody dáme vařit předem oprané švestky, kompotované švestky, švestková povidla. Přidáme kousíček celé skořice, hřebíček, sůl, cukr, kousíček citr. kůry.
Když jsou sušené švestky měkké, zahustíme švestkový vývar máslovou jíškou, přidáme vývar z uzeného masa, šťávu z citrónu a znovu povaříme. Nakonec hustší omáčku zjemníme smetanou, ale už nevaříme.