Švédský koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g polohrubé mouky
100 g másla
100 g moučkového cukru
3 žloutky
ovoce dle chuti
dortová želatina v prášku
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Mouku s cukrem smícháme se žloutky a máslem pokojové teploty na hladké těsto. Necháme odpočinout asi 2 hodiny v lednici.

  2. Poté buď vyválíme do požadované velikosti nebo prsty vypracujeme do tvaru dortové formy(cca 23 cm).

  3. Poklademe ovocem-nejlépe broskve, jahody, kiwi, kompot. ananas, mandarinky.Dáme péci do mírně vyhřáté trouby na 20-25 minut.

  4. Necháme vychladnout a potíráme dortovým želé, které jsme připravili z 250 ml kompotové šťávy a trochy citronové šťávy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!