Svatební moravské koláčky

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g polohrubé mouky
125 g másla
125 g tuku
7 kostek cukru
1 sklenička mléka
1 žloutek
1 kostička droždí
povidla
Drobenka:
200 g hrubé mouky
200 g cukru moučka
1/2 kostky Hery (máslo)
Náplň:
500 g tvarohu
(mně na tu dávku stačí jedna kostka tvarohu)
2 žloutky
200 g cukru moučka
vanilkový cukr
rozinky

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme samozřejmě kvásek z cukru, droždí, půl skleničky mléka a dvou lžic mouky.

  2. Vzešlý kvásek dáme do mouky, přidáme rozpuštěné máslo s tukem, ne vařící, přidáme mléko, sůl a dva žloutky.

  3. Těsto dobře propracujeme /nenecháváme kynout/, ihned na vále vyválíme a vykrajujeme koláčky.

  4. Naplníme tvarohem, zabalíme, dáme na plech.

  5. Potom udělám štamprlí důlek a dávám povidla, ozdobím půlkou mandlí.

  6. Pomažeme rozpuštěným máslem a posypeme drobenkou.

  7. Drobenka: 200 g hrubé mouky, 200 g cukru moučka, půl kostky tuku (hera, máslo, co mate doma.)

  8. Pečeme pomalu chviličku při 150-180 stupních v elektrické troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!