Svačinové jablečné misky s křupavou posýpkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

50 g hnědého cukru
2 vejce
2 lžíce rumu
100 ml mléka
70 g hladké mouky
2 lžičky kypřícího prášku
špetka soli
špetka skořice
3-4 jablka
Posypka:
20 g loupaných mletých mandlí
20 g hnědého cukru
20 g polohrubé mouky
20 g změklého másla
1/2 lžičky kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a lehce našleháme metličkou s cukrem.

  2. Do našlehané směsi přimícháme rum a mléko.

  3. Mouku promícháme s kypřícím práškem, špetkou soli a špetkou skořice a zamícháme do těsta.

  4. Z neoloupaných jablek odstraníme jádřince a jablka i se slupkou nastrouháme na tenoučké plátky. Jablka vmícháme do těsta.

  5. Malé zapékací mističky vymažeme máslem a naplníme připraveným těstem.

  6. Ingredience na posýpku promneme a vytvoříme drobenku, kterou rozdělíme na těsto v mističkách.

  7. Pečeme na 180°C asi 20 minut, až posypka pěkně zezlátne. Podáváme ještě teplé, vyjídáme lžičkou přímo z misek. Moučník je moc dobrý i studený, můžeme ho klidně přibalit na svačinu do práce nebo do školy. Jestliže chceme moučník z formičky vyklopit a mít něco jako koláček, stačí, když na dno formičky vložíme kolečko vystřižené z pečícího papíru. Ostrým nožem objedeme kraj moučníku a koláček lehce vyklopíme z formičky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!