Sušené gnocchi s kuřecím masem a žampióny
Recepty, TěstovinySuroviny
- 400 g gnocchi (sušené)
- 2 kuřecí stehenní steaky
- 2 silnější plátky anglické slaniny
- 1 lžíce olivového oleje extra virgin
- 30 g másla
- 3 stroužky česneku
- 250 g na hrubší plátky nakrájených žampiónů
- 100 ml bílého vína
- 4 najemno nakrájené jarní cibulky
- 1 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce vody
- 60 g nastrouhaného parmazánu
- sůl
- koření Tandoori Masala
Postup Sušené gnocchi s kuřecím masem a žampióny
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí steaky nakrájíme na kostičky, lehce osolíme, okořeníme (Tandoori Masala), promícháme a necháme 1/2 hodiny proležet.
Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme a dáme zpět do hrnce.
Kuřecí kostičky cca 5 minut dozlatova restujeme na rozehřátém oleji s máslem, přidáme na nudličky nakrájenou anglickou, žampióny, nasekaný česnek a po další 3 minuty necháme spojit vůně.
Podlijeme vínem (dobrým vínem nic nepokazíte, použil jsem Rulandské šedé), necháme zredukovat na polovinu, přidáme jarní cibulku, zalijeme záklechtkou z vody a mouky, přidáme polovinu nastrouhaného parmazánu, dosolíme, na mírném plameni necháme cca 5 minut probublat.
Přidáme uvařené těstoviny a promícháme.
Porce sypeme strouhaným parmazánem a zdobíme čerstvými bylinkami.