Sušené gnocchi s kuřecím masem a žampióny

Recepty, Těstoviny

Suroviny

400 g gnocchi (sušené)
2 kuřecí stehenní steaky
2 silnější plátky anglické slaniny
1 lžíce olivového oleje extra virgin
30 g másla
3 stroužky česneku
250 g na hrubší plátky nakrájených žampiónů
100 ml bílého vína
4 najemno nakrájené jarní cibulky
1 lžíce hladké mouky
2 lžíce vody
60 g nastrouhaného parmazánu
sůl
koření Tandoori Masala

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí steaky nakrájíme na kostičky, lehce osolíme, okořeníme (Tandoori Masala), promícháme a necháme 1/2 hodiny proležet.

  2. Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme a dáme zpět do hrnce.

  3. Kuřecí kostičky cca 5 minut dozlatova restujeme na rozehřátém oleji s máslem, přidáme na nudličky nakrájenou anglickou, žampióny, nasekaný česnek a po další 3 minuty necháme spojit vůně.

  4. Podlijeme vínem (dobrým vínem nic nepokazíte, použil jsem Rulandské šedé), necháme zredukovat na polovinu, přidáme jarní cibulku, zalijeme záklechtkou z vody a mouky, přidáme polovinu nastrouhaného parmazánu, dosolíme, na mírném plameni necháme cca 5 minut probublat.

  5. Přidáme uvařené těstoviny a promícháme.

  6. Porce sypeme strouhaným parmazánem a zdobíme čerstvými bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!