Surimi pomazánka / salát s jarní cibulkou

Recepty, Pomazánky

Suroviny

200 g surimi (krabích) tyčinek
150 g majonézy
cca 3 lžíce zakysané smetany
1 svazek jarní cibulky
citronová šťáva, dle chuti
sůl
bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Surimi tyčinky pokrájíme dle chuti a potřeby (salát/pomazánka) na menší kousky, které dáme do mísy společně s bílou částí jemně pokrájených cibulek. Kdo chce, může přidat i trochu zelené nati.

  2. Vše dle chuti pokapeme čerstvě vymačkanou citronovou šťávou, osolíme, opepříme a promícháme s majolkou. Dle požadované hustoty pak přidáme a vmícháme ještě trochu zakysané smetany. Kdo má rád chuť citronu, může přidat i trošičku jemně nastrouhané citronové kůry z očištěného bio citronu.

  3. Pomazánku/salát dáme do chladna krátce proležet, poté podáváme jako salát s čerstvým pečivem nebo chlebem, nebo jako pomazánku mažeme na plátky baget, jednohubky, chléb...

  4. Dozdobení je libovolné, postačí zelená nať z cibulky, plátek natvrdo vařeného vejce... Vše dle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!