Štika na slanině se zázvorem

Recepty, Ryby

Suroviny

5 filetů štiky obecné
8 plátků slaniny
kořen zázvoru
česnek
mletá paprika
sůl
kmín
olivový olej
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Filety ze štiky omyjeme, osušíme a osolíme.

  2. V žulovém hmoždíři rozmačkáme s lžičkou olivového oleje na drobno nakrájený a oloupaný kořen zázvoru. Vytvořenou olivovo-zázvorovou směsí potřeme filety štiky jen tam kde není kůže.

  3. Porce bohatě posypeme kmínem, poprášíme lehce mletou paprikou.

  4. Na pánvi orestujeme do křupava plátky slaniny, které poté vyndáme. Do výpeku slaniny přidáme 3 kousky másla a položíme kůží dolů filety štiky. Na mírném plameni opékáme.

  5. Následně porce štiky otáčíme tak, aby došlo k opečení ze všech stran. Během opékání přidáme na pánev rozříznutou paličku česneku, pro ovonění pokrmu.

  6. Po opečení necháme ve výpeku na pánvi asi 5 minut odstát a jinak velmi suchá ryba natáhne lehce část výpeku do svého masa. Podáváme s čerstvě fritovanými chipsy z brambor.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!