Stehýnka v pikantní zelenině
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 červené papriky
- 2 zelené papriky
- 2 rajčata
- 1 cibule
- několik černých oliv bez pecky
- 1/2 malého rajského protlaku
- 1 lžička tekutého chilli koření
- 5 stroužků česneku
- plátky libové anglické slaniny nebo libového boku
- grilovací koření
- chilli vločky
- sůl
- vývar
Postup Stehýnka v pikantní zelenině
Postup přípravy receptu
-
Stehýnka omyjeme, osolíme a každé obalíme do plátku slaniny, kterou okořeníme grilovacím kořením a čili vločkami.
Do pekáčku postupně na kousky nakrájíme papriky, rajčata, cibuli, olivy rozkrojené na půlky, nasekaný česnek, protlak a tekuté čili. Vše promícháme a stehýnka položíme na zeleninu. Podlejeme malinkým množstvím vývaru, nebo vody a pečeme dočervena. Během pečení podléváme výpekem.
Podáváme s rýží, nebo jen s chlebem.