Stehýnka v pikantní zelenině

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 červené papriky
2 zelené papriky
2 rajčata
1 cibule
několik černých oliv bez pecky
1/2 malého rajského protlaku
1 lžička tekutého chilli koření
5 stroužků česneku
plátky libové anglické slaniny nebo libového boku
grilovací koření
chilli vločky
sůl
vývar

Postup přípravy receptu

  1. Stehýnka omyjeme, osolíme a každé obalíme do plátku slaniny, kterou okořeníme grilovacím kořením a čili vločkami.

  2. Do pekáčku postupně na kousky nakrájíme papriky, rajčata, cibuli, olivy rozkrojené na půlky, nasekaný česnek, protlak a tekuté čili. Vše promícháme a stehýnka položíme na zeleninu. Podlejeme malinkým množstvím vývaru, nebo vody a pečeme dočervena. Během pečení podléváme výpekem.

  3. Podáváme s rýží, nebo jen s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!