Srnčí hřbet s banánem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 vejce
- 3/4 hrnku moučkového cukru
- 4 lžíce vlažného mléka
- 8 lžic oleje
- 3/4 hrnku polohrubé mouky
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- 1 lžíce kakaa
- 2-3 banány
Postup Srnčí hřbet s banánem
Postup přípravy receptu
-
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr, znovu vyšleháme a postupně přidáváme žloutky, mléko, olej a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto rozdělíme na dvě části. Jednu necháme světlou a do druhé přidáme kakao.
Do vymazané a hrubou moukou vysypané formy na srnčí hřbet vlijeme světlé těsto, potom tmavé těsto, z něhož si trochu odložíme.
Z oloupaných banánů odkrojíme konce, uložíme je podélně na těsto těsně vedle sebe uprostřed formy (banán se nesmí dotýkat formy), zalijeme je zbylým těstem a pečeme pomalu v předehřáté troubě.
Upečený a mírně vychladlý moučník vyklopíme z formy. Úplně vychladlý nakrájíme na plátky, posypeme moučkovým cukrem.