Srnčí hřbet s banánem

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 vejce
3/4 hrnku moučkového cukru
4 lžíce vlažného mléka
8 lžic oleje
3/4 hrnku polohrubé mouky
1/2 balíčku prášku do pečiva
1 lžíce kakaa
2-3 banány

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr, znovu vyšleháme a postupně přidáváme žloutky, mléko, olej a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto rozdělíme na dvě části. Jednu necháme světlou a do druhé přidáme kakao.

  2. Do vymazané a hrubou moukou vysypané formy na srnčí hřbet vlijeme světlé těsto, potom tmavé těsto, z něhož si trochu odložíme.

  3. Z oloupaných banánů odkrojíme konce, uložíme je podélně na těsto těsně vedle sebe uprostřed formy (banán se nesmí dotýkat formy), zalijeme je zbylým těstem a pečeme pomalu v předehřáté troubě.

  4. Upečený a mírně vychladlý moučník vyklopíme z formy. Úplně vychladlý nakrájíme na plátky, posypeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!