Srdíčka pro nejbližší

Recepty, Cukroví

Suroviny

Piškot:
5 vajec
5 lžic hladké mouky
5 lžic moučkového cukru
1/3 prášku do pečiva
Čokoládový krém:
čokoládový pudink
máslo
Marcipánová hmota:
sušené mléko
moučkový cukr
voda
potravinářské barvivo
čokoláda tmavá
čokoláda bílá
ozdůbky dle fantazie
vykrajovátko tvaru srdce cca 4 cm velké

Postup přípravy receptu

  1. Piškot překrojíme napůl.

  2. Půlku namažeme vrstvou krému a přiklopíme druhou půlkou piškotu.

  3. Vychladíme cca 1 hodinu v chladničce, aby ztuhl krém.

  4. Vykrajovátkem vykrajujeme tvary srdíčka. Zas dáme ztuhnout.

  5. Mezitím si utvoříme marcipán a obarvíme. Já dělám růžovou.

  6. Dle fotografií potáhneme srdíčko marcipánem. Pracujeme vždy s vychlazeným dortíčkem, jinak se to špatně potahuje. Zdobíme jak chceme nebo jen polejeme čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!