Špízy - dva v jednom

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Na špízy:
vepřové maso (plec)
anglická slanina
cibule
paprika
cuketa
koření
sůl
pepř
olej
jehly popř. špejle
Na přílohu:
brambory
lilek
paprika
cibule
mrkev
celer
petržel
bylinky(tymián)
sůl
pepř
olej
Pekáček s mřížkou (bezvadný je z IKEI)

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kousky (2,5x2,5 cm), dáme do mísy, okořeníme, přidáme olej a necháme marinovat do druhého dne.

  2. Maso napícháme na jehly, prokládáme cibulí, paprikou, slaninou, cuketou.

  3. Brambory (syrové) nakrájíme na čtvrtky, lilek na plátky (můžeme osolit a nechat vybrečet), mrkev, celer, petržel,cibuli, papriku také na kousky, osolíme, opepříme a zlehka zalijeme olejem a mírně (100 ml) podlijeme vodou nebo pivem.

  4. Nad zeleninu umístíme mřížku, na kterou položíme připravené špízy.

  5. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně hodinu. Během pečení asi po půl hodině špízy otočíme a můžeme jemně potřít pivem, pomocí mašlovačky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!