Špenátovo-pórková rýže s indickým kořením
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 hrnek rýže
- 2 lžíce oleje
- 1/2 lžičky římského kmínu
- 1/2 lžičky černého hořčičného semínka
- kousek chilli papričky
- 2 hrsti drobně nakrájeného pórku
- 200 g mraženého listového špenátu
- sůl
Postup Špenátovo-pórková rýže s indickým kořením
Postup přípravy receptu
-
Rýži propláchneme, uvaříme ve slané vodě doměkka (já ji vařím v 1,5 násobku vody na nejnižší stupeň 15 minut a poté nechám 3 minuty pod pokličkou dojít).
V hlubší pánvi rozehřejeme olej a 2 minuty na něm opékáme římský kmín, hořčičné semínko a čili papričku. Poté zasypeme pórkem a listovým špenátem, podlijeme asi třemi lžícemi vody, přiklopíme pokličkou a za občasného zamíchání necháme rozmrznout a lehce zavadnout, což trvá asi 5 minut. Poté vmícháme uvařenou rýži, podle potřeby dosolíme a ihned servírujeme.