Špenátovo-masový závin
Recepty, Mleté masoSuroviny
- Těsto:
- 3/4 másla (cca 170g)
- 4 žlutky
- 1, 25 hrnku hladké mouky
- 2 polévkové lžíce mléka
- 2 polévkové lžíce octa
- špetka sole
- 2 lžíce rumu
- Náplň:
- půl pytlíku mraženého špenátu porcovaného
- 3 polévkové lžíce smetany
- 1 bílek
- 250 g mleté maso (já raději kupuji méně tučné)
- Na ochucení masa - dle chuti:
- majoránka
- sůl
- pepř barevný
Postup Špenátovo-masový závin
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso ochutíme a necháme uležet v lednici. Mezitím uděláme těsto tak, že smícháme všechny ingredience a vytvoříme spíše sušší těsto, necháme ho odpočinout ve fólii v lednici.
Vydusíme špenát, necháme ho vychladnout a poté smícháme se smetanou a bílkem. Z těsta vyválíme menší placičky, na ně dáme tenkou vrstvu masa a trochu větší vrstvu špenátu. Zabalíme.
Do trouby rozehřáté na 200 stupňů dáme záviny, které jsme potřeli bílkem. Pečeme do zlatova cca 30 min. Ke konci uděláme na závinech malé zářezy.
Podáváme chladné, můžeme k tomu ještě přidat dušený špenát s vajíčkem.