Špenátové rizoto

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 cibule
1 malá plechovka žampionů
20 dkg mraženého špenátu
2 stroužky česneku
10 dkg krájené šunky
100 ml smetany
sůl
pepř
1/2 kostky Masoxu
10 dkg strouhaného sýra
1 sáček uvařené rýže

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a opečeme ji, pak přidáme scezené žampiony a chvilku restujeme. Pak přihodíme špenátový protlak a utřený česnek a necháme ho za občasného míchání rozpustit.

  2. Přidáme nakrájenou šunku, smetanu a stouhaný sýr. Osolíme, opepříme a přidáme 1/2 kostky Masoxu a povaříme společně asi 5 minut.

  3. Do hotového špenátového základu vmícháme uvařený sáček rýže a dochutíme podle chuti. Dáme na talíře a posypeme strouhaným sýrem a zdobíme podle fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!