Špenátová roláda

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

150 g špenátu
4 vejce
1 lžíce oleje
2 lžíce hladké mouky
muškátový oříšek
černé koření
sůl
1 prášek do pečiva
Náplň:
200 g smetanového sýra
100 g másla
3 lžíce jogurtu
100 g uvařených a prolisovaných brambor
3 stroužky česneku
pepř
sůl
150 g šunky

Postup přípravy receptu

  1. Špenát vydusíme a necháme vychladnout. Pak ho rozšleháme se žloutky a olejem, přidáme mouku s práškem, koření a sníh z bílků. Rozetřeme na vymazaný plech a upečeme.

  2. Upečenou roládu sesuneme ihned na vlhkou utěrku a spolu s ní stočíme. Chvilku necháme (asi 1 minutu) v klidu, pak roztočíme a srolujeme už bez utěrky. Necháme vychladnout.

  3. Na vychladlou roládu natřeme tenkou vrstvu kečupu, poklademe tenké plátky šunky nebo lososa a natřeme nádivku. Srolujeme, zabalíme do alobalu a dáme na noc do ledničky.

  4. Řežeme na plátky 2 cm silné a podáváme s pečivem a zeleninou.

  5. Náplň: Vyšleháme sýr, máslo, jogurt a prolisované brambory, osolíme, opepříme a ochutíme prolisovaným česnekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!