Špenátová kapsa

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 mražený špenátový protlak
1 vajíčko
6 středních stroužků česneku
1 větší cibule
cca 2 lžíce mléka
5 polévkových lžic hladké mouky
na hrubo nastrouhaný 1 velký brambor
sůl
pepř
oregano
strouhanku podle potřeby na zahuštění
tvrdý sýr
kečup

Postup přípravy receptu

  1. Balíček špenátu dám předem rozmrazit a sliji z něho přebytečnou vodu. Potom přidáme do mísy všechny ostatní ingredience, umícháme těsto. Mělo by mít hustotu podobnou jako na bramborák, pokud je moc husté, zředíme trochu mlékem. Placky smažíme z obou stran, z tohoto množství je 4 - 5 velkých kousků. Když je spodní strana placky opečená, otočíme ji, hotovou stranu posypeme strouhaným sýrem a zakápneme kečupem. Osmažím i z druhé strany a po vyndání přehneme napůl.

  2. Pokud nejsme vegetariáni a chceme mít oběd bohatší a dražší, naplníme špenátovou kapsu libovolnou masovou směsí, velmi chutná je i s drůbežími játry. Jako přílohu v obou případech podáváme vařené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!