Špaldové tortilly se špenátem a balkánským sýrem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

2,5 hrnku celozrnné špaldové mouky
1 hrnek teplé vody
1/2 hrnku oleje
1 lžička soli

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience smícháme dohromady a vytvoříme bochánek.

  2. Ten zabalíme do potravinářské folie a necháme cca 20 minut odležet v lednici.

  3. Pak těsto rozdělíme na cca 10-12 stejných kousků, ze kterých vytvoříme kuličky. Ty vyválíme na tenké placky. Nezapomeňte si pomoučit vál a váleček.

  4. Placky opékáme na pánvi nasucho nebo na trošce oleje cca 1 minutu z každé strany. Jakmile začne tortilla hnědnout, znamená to, že je hotová a můžete ji servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!