Špaldová bábovka

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

180 ml vlažného mléka
1 vanilkový cukr
2-3 lžíce třtinového cukru(nebo 50g cukru)
citronová kůra z jednoho citronu
50 g rozpuštěného másla
2 vejce
200 g celozrnné špaldové mouky jemně mleté
200 g polohrubé mouky
2 lžičky droždí Dr Oetker
Náplň:
50 g sekaných rozinek namočených v rumu
1 skořicový cukr
1 lžíce medu
1 vejce
50 g mletých vlašských ořechů

Postup přípravy receptu

  1. Program Těsto: Vykynulé těsto rozválet na obdélník asi 2cm vysoký, potřít náplní asi 1cm od okrajů a smotat do závinu.

  2. Rychle ale opatrně vložit do bábovkové formy vymazané olejem a péct při 180°C/50minut


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!