Spaghetti carbonara

Recepty, Těstoviny

Suroviny

220 g špaget n 5 Barilla
100 g guanciale na kostičky
3 vejce
2 vrchovaté polévkové lžíce nastrouhaného Pecorino Romano
2 vrchovaté polévkové lžíce nastrouhané Gran Moravia
plátky na ozdobení
2 malé stroužky česneku na tenké plátky
čerstvě mletý pepř
čerstva bazalka na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny jsem si dala vařit podle návodu do velkého množství řádně osolené vody. Asi dvě minuty před dovařením jsem si v pánvi dala osmahnout kostičky guanciale (pokud nepustí moc tuku, je možné přidat trochu olivového oleje) a po chvilce jsem přidala i česnek.

  2. Smažila jsem jen zlehka, aby se česnek nepřipálil a nebyl pak hořký. Mezitím jsem vajíčka rozšlehala se sýrem (pokud jej bude moc, rozmíchejte s vejci jen část a zbylou část až vlijete vejce do těstoviny k nim přisypejte taky) a čerstvě namletým pepřem.

  3. Uvařené těstoviny jsem zcedila, trochu vody z nich jsem si nechala bokem, přidala jsem je do pánve, přilila jsem tak třetinu hrnku vody z těstovin a pořádně je s guanciale a česnekem promíchala.

  4. Zhasla jsem plamen, vaječnou směs jsem vlila do těstovin a pomocí vařeček jsem obsah v hrnci řádně promíchala, aby se těstoviny obalily omáčkou, kterou ještě horká pánev a horké těstoviny začaly z vajec a sýra vytvářet.

  5. Opravdu nevařit, pak se vajíčka srazí jako u míchaných vajec a místo omáčky začnou vznikat cucky. Servírovala jsem ozdobené plátky Gran Moravie a lístky čerstvé bazalky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!