Spaghetti carbonara
Recepty, TěstovinySuroviny
- 220 g špaget n 5 Barilla
- 100 g guanciale na kostičky
- 3 vejce
- 2 vrchovaté polévkové lžíce nastrouhaného Pecorino Romano
- 2 vrchovaté polévkové lžíce nastrouhané Gran Moravia
- plátky na ozdobení
- 2 malé stroužky česneku na tenké plátky
- čerstvě mletý pepř
- čerstva bazalka na ozdobu
Postup Spaghetti carbonara
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny jsem si dala vařit podle návodu do velkého množství řádně osolené vody. Asi dvě minuty před dovařením jsem si v pánvi dala osmahnout kostičky guanciale (pokud nepustí moc tuku, je možné přidat trochu olivového oleje) a po chvilce jsem přidala i česnek.
Smažila jsem jen zlehka, aby se česnek nepřipálil a nebyl pak hořký. Mezitím jsem vajíčka rozšlehala se sýrem (pokud jej bude moc, rozmíchejte s vejci jen část a zbylou část až vlijete vejce do těstoviny k nim přisypejte taky) a čerstvě namletým pepřem.
Uvařené těstoviny jsem zcedila, trochu vody z nich jsem si nechala bokem, přidala jsem je do pánve, přilila jsem tak třetinu hrnku vody z těstovin a pořádně je s guanciale a česnekem promíchala.
Zhasla jsem plamen, vaječnou směs jsem vlila do těstovin a pomocí vařeček jsem obsah v hrnci řádně promíchala, aby se těstoviny obalily omáčkou, kterou ještě horká pánev a horké těstoviny začaly z vajec a sýra vytvářet.
Opravdu nevařit, pak se vajíčka srazí jako u míchaných vajec a místo omáčky začnou vznikat cucky. Servírovala jsem ozdobené plátky Gran Moravie a lístky čerstvé bazalky.