Špagety s medvědím česnekem na způsob carbonara
Recepty, TěstovinySuroviny
- 350-400 g špaget
- 150 g libové slaniny
- plná hrst nakrájeného medvědího česneku
- plátek másla
- 3 žloutky
- 50 ml smetany 31%
- 3 lžíce parmazánu
- sůl
- pepř
Postup Špagety s medvědím česnekem na způsob carbonara
Postup přípravy receptu
-
Do většího hrnce dáme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přidáme špagety a uvaříme je podle návodu na skus. Mezitím rozpustíme máslo a nakrájenou slaninu opečeme do křupava
Ke konci přidáme medvědí česnek, krátce vše společně orestujeme a pánev odstavíme. Žloutky prošleháme se smetanou, pepřem a polovinou sýru.
Uvařené, horké špagety předěláme do pánve a přidáme smetanu se žloutky. Vše důkladně dvěma vidličkami promícháme.
Přidáme trochu vody ze špaget a mícháme, aby se všechny špagety obalily. Těstoviny podáváme ihned posypané zbylým sýrem.