Špagetová dýně s masovo-zeleninovou omáčkou
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1/2 špagetová dýně
- Na omáčku:
- 400 g vepřové kýty
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1/2 červené papriky
- 1/2 zelené papriky
- 1/2 žluté papriky (není podmínkou barevnost)
- 1 rajče
- 1 kávová lžička garam masala (podle chuti může být i více)
- 1 lžička solamylu
- sůl
Postup Špagetová dýně s masovo-zeleninovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Špagetovú dyňu (celú a neošúpanú) dáme do vody do tlakového hrnca variť (vody treba len toľko, aby sa za čas varenia nevyparila úplne), od začiatku syčania ventilu 15 minút. Potom hrniec odstavíme a necháme tak, neotvárame ho.
Medzitým si urobíme omáčku. Na oleji orestujeme nahrubo narezanú cibuľu, pridáme na rezance narezané mäso a oparíme, kým sa nezatiahne. Potom pridáme prelisovaný cesnak, osolíme, podlejeme horúcou vodou a dusíme 10 minút.
Vložíme na rezance narezané papriky a na kocky narezanú paradajku. Ak treba, ešte podlejeme, aby sme mali omáčku. Podusíme ešte 10 minút. Nakoniec zahustíme v troche vody rozmiešaným solamylom a necháme prejsť varom.
Kým sa omáčka dovára, rozrežeme špagetovú dyňu na polovicu, vyberieme jadierka a vidličkou dyňu vyšpagetujeme (vidličkou škrabeme po dužine po celej dĺžke, urobia sa nám krásne špagety).
Horúce špagety“ dáme hneď na taniere a prelejeme omáčkou. Ihneď podávame.