Špagetová dýně s masovo-zeleninovou omáčkou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1/2 špagetová dýně
Na omáčku:
400 g vepřové kýty
1 cibule
3 stroužky česneku
1/2 červené papriky
1/2 zelené papriky
1/2 žluté papriky (není podmínkou barevnost)
1 rajče
1 kávová lžička garam masala (podle chuti může být i více)
1 lžička solamylu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Špagetovú dyňu (celú a neošúpanú) dáme do vody do tlakového hrnca variť (vody treba len toľko, aby sa za čas varenia nevyparila úplne), od začiatku syčania ventilu 15 minút. Potom hrniec odstavíme a necháme tak, neotvárame ho.

  2. Medzitým si urobíme omáčku. Na oleji orestujeme nahrubo narezanú cibuľu, pridáme na rezance narezané mäso a oparíme, kým sa nezatiahne. Potom pridáme prelisovaný cesnak, osolíme, podlejeme horúcou vodou a dusíme 10 minút.

  3. Vložíme na rezance narezané papriky a na kocky narezanú paradajku. Ak treba, ešte podlejeme, aby sme mali omáčku. Podusíme ešte 10 minút. Nakoniec zahustíme v troche vody rozmiešaným solamylom a necháme prejsť varom.

  4. Kým sa omáčka dovára, rozrežeme špagetovú dyňu na polovicu, vyberieme jadierka a vidličkou dyňu vyšpagetujeme (vidličkou škrabeme po dužine po celej dĺžke, urobia sa nám krásne špagety).

  5. Horúce špagety“ dáme hneď na taniere a prelejeme omáčkou. Ihneď podávame.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!