Soudečky se švestkami v pivní omáčce

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky vepřového masa (kotleta nebo krkovice)
8 plátků anglické slaniny
100 g sušených švestek
1 velká cibule
sůl
pepř
koření gyros
hladká mouka
láhev černého piva

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, lehce osolíme a opepříme. Poklademe na ně vždy po dvou plátcích anglické slaniny, přidáme sušené švestky (asi 5 ks na porci) a zabalíme do závitků-soudečků. Zajistíme párátky, posypeme kořením gyros a lehce obalíme v hladké mouce.

  2. V kastrolu osmažíme na oleji cibuli do světlehněda, přidáme maso a prudce osmahneme. Zalijeme pivem, zmírníme plamen a dusíme pod pokličkou asi 30 min.

  3. Po této době přendáme do trouby a odkryté pečeme ještě asi půl hodiny. Šťávu můžeme ještě trochu zahustit moukou, ale obvykle to není potřeba.

  4. Hotové soudečky překrojíme napůl, odstraníme párátka a podáváme s bramborovými knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!