Soudečky se švestkami v pivní omáčce
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky vepřového masa (kotleta nebo krkovice)
- 8 plátků anglické slaniny
- 100 g sušených švestek
- 1 velká cibule
- sůl
- pepř
- koření gyros
- hladká mouka
- láhev černého piva
Postup Soudečky se švestkami v pivní omáčce
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa naklepeme, lehce osolíme a opepříme. Poklademe na ně vždy po dvou plátcích anglické slaniny, přidáme sušené švestky (asi 5 ks na porci) a zabalíme do závitků-soudečků. Zajistíme párátky, posypeme kořením gyros a lehce obalíme v hladké mouce.
V kastrolu osmažíme na oleji cibuli do světlehněda, přidáme maso a prudce osmahneme. Zalijeme pivem, zmírníme plamen a dusíme pod pokličkou asi 30 min.
Po této době přendáme do trouby a odkryté pečeme ještě asi půl hodiny. Šťávu můžeme ještě trochu zahustit moukou, ale obvykle to není potřeba.
Hotové soudečky překrojíme napůl, odstraníme párátka a podáváme s bramborovými knedlíky.