Šneky z mandlového kynutého těsta

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

50 ml vody
50 g cukru
vanilkový cukr
60 g rozpuštěné a prochladlé Hery
žloutek (+ bílek na potření pečiva před pečením)
špetka soli
12 g droždí (nebo lžičku sušeného)
40 g mletých (strouhaných) neloupaných mandlí
350 g hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto. Hotové vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na dílky a tvarujeme. (Pekla jsem z něj Mikuláše, čerta i šneky).

  2. Z každého dílku uděláme váleček, s jednou stranou zužující se.

  3. Zúženou stranu válečkem mírně rozválíme až k hlavičce a od ocásku ji k hlavičce svineme.

  4. Nůžkami na hlavičce hlubokým nástřihem vytvarujeme růžky a hodně je odtáhneme od hlavičky.

  5. Šneky necháme nakynout na plechu s pečící fólií, potřeme bílkem a upečeme ve vyhřáté troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!