Šneky z mandlového kynutého těsta
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 50 ml vody
- 50 g cukru
- vanilkový cukr
- 60 g rozpuštěné a prochladlé Hery
- žloutek (+ bílek na potření pečiva před pečením)
- špetka soli
- 12 g droždí (nebo lžičku sušeného)
- 40 g mletých (strouhaných) neloupaných mandlí
- 350 g hladké mouky
Postup Šneky z mandlového kynutého těsta
Postup přípravy receptu
-
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto. Hotové vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na dílky a tvarujeme. (Pekla jsem z něj Mikuláše, čerta i šneky).
Z každého dílku uděláme váleček, s jednou stranou zužující se.
Zúženou stranu válečkem mírně rozválíme až k hlavičce a od ocásku ji k hlavičce svineme.
Nůžkami na hlavičce hlubokým nástřihem vytvarujeme růžky a hodně je odtáhneme od hlavičky.
Šneky necháme nakynout na plechu s pečící fólií, potřeme bílkem a upečeme ve vyhřáté troubě.