Šnečku, šnečku... (dalamánky)

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

(Použito kváskové těsto na chleba nebo dalamánky, ale půjde tvarovat a upéct z jakéhokoliv kynutého slaného těsta (viz odkaz):
15 g žitného kvásku
90 g žitné chlebové mouky
90 g vody
190 g vody
80 g žitné chlebové mouky
230 g pšeničné chlebové mouky
1-2 lžičky drceného kmínu
1,5 lžičky soli

Postup přípravy receptu

  1. Z daných surovin vymísíme těsto, které necháme kynout. Stačí, když svůj objem zvětší o 100%, pak můžeme tvarovat.

  2. Těsto propracujeme, rozdělíme na částí a z každé uděláme bulku. Pak bulky rozválíme na pramen, smotáme do šneka a volný konec podélně rozřízneme – růžky šneka.

  3. Na pečícím papíře nebo fólii necháme vykynout, ulitu potřeme vodou, růžky poprášíme moukou a dáme upéct do dobře vyhřáté trouby (230°C/asi 25 minut).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!