Smetanové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
200 g hrubé mouky
200 g moučkového cukru
1 kypřicí prášek
3 vejce
mouka
tuk na plech
Na potření těsta
1 dcl silné kávy
1/2 dcl rumu
Krém:
3 kelímky husté zakysané smetany
3 vejce
3 ztužovače šlehačky
cukr
kakao

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme 5 lžic vody a přišleháme mouku s kypřicím práškem a nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků.

  2. Těsto vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a dáme péct do předehřaté trouby.

  3. Upečený korpus necháme vychladit. Mašlovačkou potřeme korpus rumovou kávou a naneseme krém.

  4. Krém si připravíme tak, že ušleháme žloutky s cukrem a přidáme zakysanou smetanu a ztužovač a vše šleháme až hmota začne tuhnout. Nakonec vmícháme sníh z bílků.

  5. Potřený korpus posypeme kakaem a dáme do lednice ztuhnout do druhého dne. Zdobíme dle vlastní fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!