Smetanové řezy
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 200 g hrubé mouky
- 200 g moučkového cukru
- 1 kypřicí prášek
- 3 vejce
- mouka
- tuk na plech
- Na potření těsta
- 1 dcl silné kávy
- 1/2 dcl rumu
- Krém:
- 3 kelímky husté zakysané smetany
- 3 vejce
- 3 ztužovače šlehačky
- cukr
- kakao
Postup Smetanové řezy
Postup přípravy receptu
-
Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme 5 lžic vody a přišleháme mouku s kypřicím práškem a nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
Těsto vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a dáme péct do předehřaté trouby.
Upečený korpus necháme vychladit. Mašlovačkou potřeme korpus rumovou kávou a naneseme krém.
Krém si připravíme tak, že ušleháme žloutky s cukrem a přidáme zakysanou smetanu a ztužovač a vše šleháme až hmota začne tuhnout. Nakonec vmícháme sníh z bílků.
Potřený korpus posypeme kakaem a dáme do lednice ztuhnout do druhého dne. Zdobíme dle vlastní fantazie.