Směs na špagety s mletým masem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g libovějšího mletého masa (nejlépe mix hovězího a vepřového)
2 větší cibule
1 větší mrkev
2 větší žampiony (nemusí být)
4 stroužky česneku
3 lžíce olivového oleje
1 plechovka krájených rajčat
250 ml rajčatové passaty
200 ml suchého červeného vína
1 PL třtinového cukru
1 PL směsi koření na boloňské špagety (Koření Červenka)
1 PL směsi koření Aglio olio e peperoncino (Koření Červenka)
sůl
čerstvě mletý barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji na olivovém oleji, pak přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a po chvíli i mleté maso. Vše společne zarestujeme, okořeníme a pak zalijeme vínem. Necháme ho asi 5 minut odpařit a poté přidáme krájená plechovková rajčata, rajčatovou passatu, třtinový cukr, žampiony, pokrájené na tenké plátky a necháme pod pokličkou dusit na mírném plameni cca hodinu (čím déle, tím chutnější je omáčka). Na posledních 10 minut odkryjeme pokličku, přidáme prolisovaný česnek, pepř a trochu soli a necháme ještě odpařit přebytečnou tekutinu.

  2. Podáváme s oblíbenými těstovinami (já preferuji špagety) a navrch posypeme strouhaným parmezánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!