Směs na špagety s mletým masem
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g libovějšího mletého masa (nejlépe mix hovězího a vepřového)
- 2 větší cibule
- 1 větší mrkev
- 2 větší žampiony (nemusí být)
- 4 stroužky česneku
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 plechovka krájených rajčat
- 250 ml rajčatové passaty
- 200 ml suchého červeného vína
- 1 PL třtinového cukru
- 1 PL směsi koření na boloňské špagety (Koření Červenka)
- 1 PL směsi koření Aglio olio e peperoncino (Koření Červenka)
- sůl
- čerstvě mletý barevný pepř
Postup Směs na špagety s mletým masem
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji na olivovém oleji, pak přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a po chvíli i mleté maso. Vše společne zarestujeme, okořeníme a pak zalijeme vínem. Necháme ho asi 5 minut odpařit a poté přidáme krájená plechovková rajčata, rajčatovou passatu, třtinový cukr, žampiony, pokrájené na tenké plátky a necháme pod pokličkou dusit na mírném plameni cca hodinu (čím déle, tím chutnější je omáčka). Na posledních 10 minut odkryjeme pokličku, přidáme prolisovaný česnek, pepř a trochu soli a necháme ještě odpařit přebytečnou tekutinu.
Podáváme s oblíbenými těstovinami (já preferuji špagety) a navrch posypeme strouhaným parmezánem.