Smažený tuňák v listových salátech a pečenými brambory

Recepty, Saláty

Suroviny

2 konzervy tuňáka v rostlinném oleji (po 80 g – já použila značka Calvo)
1 PL mouky na zahuštění masa
směs listových salátů
1 větší brambora
sůl
drcený kmín
citrón
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Bramboru oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky.

  2. Tuňáka vyjmeme z konzervy, pečlivě z něj vymačkáme olej – olej přidáme na smažení do pánve.

  3. Plátky brambor osolíme, okmínujeme a vložíme do rozpáleného oleje.

  4. Mezitím rybu zaprášíme 1 lžící mouky a uděláme 2 kouličky, ze kterých opatrně vytvarujeme placky (jako na karbanátky).

  5. Pokapeme je citronovou šťávou. Brambory po opečení na 1 straně obrátíme a vložíme mezi ně plátky tuňáka a rychle prosmažíme po obou stranách. Směs natrhaných listů salátů pokapeme olejem a citronovou šťávou. Urovnáme brambory a maso.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!