Smažený tuňák v listových salátech a pečenými brambory
Recepty, SalátySuroviny
- 2 konzervy tuňáka v rostlinném oleji (po 80 g – já použila značka Calvo)
- 1 PL mouky na zahuštění masa
- směs listových salátů
- 1 větší brambora
- sůl
- drcený kmín
- citrón
- olivový olej
Postup Smažený tuňák v listových salátech a pečenými brambory
Postup přípravy receptu
-
Bramboru oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky.
Tuňáka vyjmeme z konzervy, pečlivě z něj vymačkáme olej – olej přidáme na smažení do pánve.
Plátky brambor osolíme, okmínujeme a vložíme do rozpáleného oleje.
Mezitím rybu zaprášíme 1 lžící mouky a uděláme 2 kouličky, ze kterých opatrně vytvarujeme placky (jako na karbanátky).
Pokapeme je citronovou šťávou. Brambory po opečení na 1 straně obrátíme a vložíme mezi ně plátky tuňáka a rychle prosmažíme po obou stranách. Směs natrhaných listů salátů pokapeme olejem a citronovou šťávou. Urovnáme brambory a maso.