Smažené podmáslové kuře
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí prsa nakrájená na menší kousky
- 300 ml podmáslí
- 1 vejce
- olej na smažení
- Směs na kuře:
- 1 lžíce oleje
- 3/4 lžičky sušeného tymiánu (můžete použít i jiné oblíbené bylinky)
- 1/4 lžičky nastrouhané citronové kůry
- 1 prolisovaný stroužek česneku
- sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
- Kořeněná mouka:
- 2/3 hrnku hladké mouky
- 0,5 lžičky soli
- 1/4 lžičky sušeného česneku
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička mletého chilli (nemusí být)
Postup Smažené podmáslové kuře
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky. Na směs smícháme všechny ingredience a přes noc do ní kuřecí kousky naložíme.
Před přípravou smícháme do jedné misky podmáslí s jedním vejcem (prošleháme) a do druhé misky mouku s kořením.
Kuřecí kousek obalíme nejprve v podmáslí a poté v okořeněné mouce. Smažíme na mírném plameni v oleji dozlatova.