Smažené jižanské zelí
Recepty, OstatníSuroviny
- cca 1/2 hlávky bílého zelí, i víc, tohle je tak na 2 menší porce, ale měla jsem malou hlávku
- 4-6 plátků Oravské, nebo jiné slaniny, může být i nějaký druh sušené slaniny
- 1 kus cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce sušeného česneku
- 1 lžíce sušené cibule (prášek). Pokud ale nemáme prášek, klidně nějakým způsobem umeleme klasickou sušenou cibuli, k dostání v Kauflandu, Coopu..
- podle potřeby kousek sádla
- sůl, pepř podle chuti..
Postup Smažené jižanské zelí
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájenou na hrubší nudle usmažíme na hlubší pánvi dorůžova. Pokud je potřeba, přidáme kousíček sádla.
Když je slanina růžová, odstraníme ji z pánve a zatím necháme bokem.
Do výpeku dáme nakrájenou cibuli, krátce ji osmažíme a přidáme utřený česnek, který jen lehce promícháme, moc nesmažíme.
Přidáme na hrubé nudle nakrájené zelí. Smažíme na mírnějším ohni tak dlouho, až okraje zelí začnou zlátnout.
V tu chvíli přihodíme sušenou cibuli a sušený česnek. Promícháme, osolíme, opepříme.
Nakonec do směsi vrátíme osmaženou slaninu, promícháme a odstavíme. Dobrou chuť:-)