Smažené jižanské zelí

Recepty, Ostatní

Suroviny

cca 1/2 hlávky bílého zelí, i víc, tohle je tak na 2 menší porce, ale měla jsem malou hlávku
4-6 plátků Oravské, nebo jiné slaniny, může být i nějaký druh sušené slaniny
1 kus cibule
3 stroužky česneku
1 lžíce sušeného česneku
1 lžíce sušené cibule (prášek). Pokud ale nemáme prášek, klidně nějakým způsobem umeleme klasickou sušenou cibuli, k dostání v Kauflandu, Coopu..
podle potřeby kousek sádla
sůl, pepř podle chuti..

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájenou na hrubší nudle usmažíme na hlubší pánvi dorůžova. Pokud je potřeba, přidáme kousíček sádla.

  2. Když je slanina růžová, odstraníme ji z pánve a zatím necháme bokem.

  3. Do výpeku dáme nakrájenou cibuli, krátce ji osmažíme a přidáme utřený česnek, který jen lehce promícháme, moc nesmažíme.

  4. Přidáme na hrubé nudle nakrájené zelí. Smažíme na mírnějším ohni tak dlouho, až okraje zelí začnou zlátnout.

  5. V tu chvíli přihodíme sušenou cibuli a sušený česnek. Promícháme, osolíme, opepříme.

  6. Nakonec do směsi vrátíme osmaženou slaninu, promícháme a odstavíme. Dobrou chuť:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!