Smažené játrové knedlíčky

Recepty, Předkrmy

Suroviny

25 dkg drůbežích jater
3 stroužky česneku
2 vejce
1 lžíce sušené majoránky
sůl
pepř
špetka prášku do pečiva
strouhanka
olej

Postup přípravy receptu

  1. Játra naškrábeme (umeleme) a promícháme s utřeným česnekem, majoránkou, osolíme a opepříme, stejně jako bychom připravovali polévkové knedlíčky. Přidáme trošku prášku do pečiva a zahustíme strouhánkou. Hmota může být méně hustá, než na knedlíčky.

  2. Uděláme kuličky, obalíme ve strouhánce, v ruce rozplácneme na placičky a na rozpáleném oleji smažíme z obou stran. Pokud se vám díky řídkosti nedaří, můžete dávat do pánve lžící.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!