Smažené cukety

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Mladá cuketa
sůl
česnek
hladká mouka
vejce
strouhanka
olej

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu omyjeme a pokud máme čerstvou mladou tak nemusíme loupat.

  2. Nakrájíme na plátky silné 1,5cm z obou stran osolíme a necháme tzv.vypotit (15-20min).

  3. Plátky se nám musí orosit vodou. Pak dobře osušíme.

  4. V miskách si připravíme mouku, rozšlehané vejce s troškou soli a strouhanku.

  5. Osušené plátky cukety jemně osolíme, potřeme rozetřeným česnekem, obalujeme v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka) a ihned pokládáme na pánev s rozehřátým olejem.

  6. Smažíme z obou stran do zlatova a po usmažení pokládáme na papírový ubrousek a by se nám odsál přebytečný tuk.

  7. Nesmažíme je dopředu ale přímo před konzumací a ihned podáváme s vařeným bramborem. K tomu můžeme přidat tatarskou omáčku, česnekový dresink nebo hlávkový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!