Smažená rýže s rajčaty
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 balíček rýže (druh rýže každý podle své chuti)
- 6 cherry rajčat
- 1 hrst zelené petržele
- 1 až 1 a 1/2 lžíce sojové omáčky
- olivový olej vhodný na tepelnou úpravu
- podle chuti sůl, pepř
- žampiony
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- olivový olej
Postup Smažená rýže s rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Balíček rýže dáme vařit do malinko osolené vody. Nevaříme ji však celou dobu, která je zhruba 17 minut, ale tak 12 minut.
Nejlépe ve voku rozpálíme olej, přisypeme předvařenou rýži a promícháváme zhruba 10 minut na mírnějším ohni. Pak přidáme na kostičky nakrájená rajčata, ještě 4 minuty prohazujeme. Přidáme sojovou omáčku, promícháme a do pánve ještě vhodíme nasekanou zelenou petrželku. Promícháme a odstavíme.
Ve vedlejší pánvi rozehřejeme olej. Mezitím očistíme žampiony, nakrájíme je na čtvrtky, přidáme do horkého oleje. Osolíme, opepříme, okmínujeme. Opékáme do světlehněda. Pak je malinko zakápneme vodou a necháme ji vydusit. Pak ještě chvíli houby otáčíme a opékáme. Podáváme je se smaženou rýží.