Smažená rýže s rajčaty

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 balíček rýže (druh rýže každý podle své chuti)
6 cherry rajčat
1 hrst zelené petržele
1 až 1 a 1/2 lžíce sojové omáčky
olivový olej vhodný na tepelnou úpravu
podle chuti sůl, pepř
žampiony
sůl
pepř
drcený kmín
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Balíček rýže dáme vařit do malinko osolené vody. Nevaříme ji však celou dobu, která je zhruba 17 minut, ale tak 12 minut.

  2. Nejlépe ve voku rozpálíme olej, přisypeme předvařenou rýži a promícháváme zhruba 10 minut na mírnějším ohni. Pak přidáme na kostičky nakrájená rajčata, ještě 4 minuty prohazujeme. Přidáme sojovou omáčku, promícháme a do pánve ještě vhodíme nasekanou zelenou petrželku. Promícháme a odstavíme.

  3. Ve vedlejší pánvi rozehřejeme olej. Mezitím očistíme žampiony, nakrájíme je na čtvrtky, přidáme do horkého oleje. Osolíme, opepříme, okmínujeme. Opékáme do světlehněda. Pak je malinko zakápneme vodou a necháme ji vydusit. Pak ještě chvíli houby otáčíme a opékáme. Podáváme je se smaženou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!