„Šmakoun“ s citronovým pepřem a petrželkou à la bílek v přestrojení
Recepty, OstatníSuroviny
- 5 syrových bílků z vajec menší velikosti
- 1 lžíce nasekané petržele
- 1/4 kávová lžička koření citronový pepř
- sůl
- 1 lžíce oleje na vymazání hrnce
Postup „Šmakoun“ s citronovým pepřem a petrželkou à la bílek v přestrojení
Postup přípravy receptu
-
Nachystáme si 2 hrnce. Větší na vodní lázeň a menší, který vymažeme olejem.
Do bílků dáme zelené bylinky, citronový pepř, sůl a vidličkou opravdu jen velice lehounce promícháme.
Takto připravené bílky vlijeme do olejem vymazaného hrnce. Hrnec přikryjeme pokličkou a vložíme do většího hrnce s vroucí vodou.
Ve vodní lázni slabým varem vaříme 10-15 minut, dokud bílky neztuhnou.
Obracečkou vyjmeme šmakouna“ z hrnce, podle potřeby nakrájíme na nudličky, nebo kostky a můžeme servírovat.