„Šmakoun“ s citronovým pepřem a petrželkou à la bílek v přestrojení

Recepty, Ostatní

Suroviny

5 syrových bílků z vajec menší velikosti
1 lžíce nasekané petržele
1/4 kávová lžička koření citronový pepř
sůl
1 lžíce oleje na vymazání hrnce

Postup přípravy receptu

  1. Nachystáme si 2 hrnce. Větší na vodní lázeň a menší, který vymažeme olejem.

  2. Do bílků dáme zelené bylinky, citronový pepř, sůl a vidličkou opravdu jen velice lehounce promícháme.

  3. Takto připravené bílky vlijeme do olejem vymazaného hrnce. Hrnec přikryjeme pokličkou a vložíme do většího hrnce s vroucí vodou.

  4. Ve vodní lázni slabým varem vaříme 10-15 minut, dokud bílky neztuhnou.

  5. Obracečkou vyjmeme šmakouna“ z hrnce, podle potřeby nakrájíme na nudličky, nebo kostky a můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!