Sladké uzlíky se skořicí
Recepty, MoučníkySuroviny
- 42 g droždí
- 1 lžíce cukru
- 100 ml mléka
- 50 g moučkového cukru
- 30 g másla
- 250 g měkkého tvarohu
- 2 vejce
- 3 lžíce rumu
- špetka soli
- 500 g polohrubé mouky
- olej na smažení
- Na obalení:
- 1 vanilkový cukr
- 3 lžíce moučkového cukru
- 1 lžička mleté skořice
Postup Sladké uzlíky se skořicí
Postup přípravy receptu
-
Do mísy rozdrobíme droždí, posypeme ho lžící cukru a zalijeme polovinou vlažného mléka. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Postupně přidáme moučkový cukr utřený s máslem, tvaroh rozmíchaný s vejci, rum a špetku soli s moukou. Vše zapracujeme v těsto, které necháme asi hodinu kynout na teple.
Vykynuté těsto opět propracujeme a rozdělíme ho zhruba na 20-24 stejných kusů. Z každého kousku těsta uděláme tenký váleček, který svážeme do uzlíku. Takto připravené uzlíky necháme kynout ještě dalších 15-20 minut.
Ve větším množstvím rozpáleného oleje smažíme uzlíky z obou stran, dokud nejsou do zlatohněda.
Ještě teplé je obalíme ve směsi vanilkového a moučkového cukru ze skořicí.