Sladké uzlíky se skořicí

Recepty, Moučníky

Suroviny

42 g droždí
1 lžíce cukru
100 ml mléka
50 g moučkového cukru
30 g másla
250 g měkkého tvarohu
2 vejce
3 lžíce rumu
špetka soli
500 g polohrubé mouky
olej na smažení
Na obalení:
1 vanilkový cukr
3 lžíce moučkového cukru
1 lžička mleté skořice

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy rozdrobíme droždí, posypeme ho lžící cukru a zalijeme polovinou vlažného mléka. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Postupně přidáme moučkový cukr utřený s máslem, tvaroh rozmíchaný s vejci, rum a špetku soli s moukou. Vše zapracujeme v těsto, které necháme asi hodinu kynout na teple.

  2. Vykynuté těsto opět propracujeme a rozdělíme ho zhruba na 20-24 stejných kusů. Z každého kousku těsta uděláme tenký váleček, který svážeme do uzlíku. Takto připravené uzlíky necháme kynout ještě dalších 15-20 minut.

  3. Ve větším množstvím rozpáleného oleje smažíme uzlíky z obou stran, dokud nejsou do zlatohněda.

  4. Ještě teplé je obalíme ve směsi vanilkového a moučkového cukru ze skořicí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!