Skořicové koblížky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 25 g droždí
- 45 g moučkového cukru
- 220 ml vlažného mléka
- 2 žloutky
- 400 g polohrubé mouky
- 1 citrón na citrónovou kůru
- 1 lžička soli
- 100 g skořicového cukr na obalení
Postup Skořicové koblížky
Postup přípravy receptu
-
Droždí rozmícháme s trochou cukru, rozředíme malým množstvím vlažného mléka, přidáme trochu mouky a vymícháme kvásek, který necháme vykynout.
Vykynutý kvásek promícháme se zbylými surovinami (žloutky, mouka, vlažné mléko, citrónová kůra, sůl a cukr) v kypré těstíčko a necháme cca 30 minut vykynout.
Po vykynutí vyválíme na 2 cm vysoký plát a kulatou formičkou o průměr cca 4,5 cm vykrajujeme mini koblížky, chvilku je necháme odpočinout.
Smažíme je v oleji z obou stran, krátce necháme okapat na papírovém ubrousku a ještě teplé obalujeme ve skořicovém cukru.