Sezamová čočka garam masala
Recepty, LuštěninySuroviny
- 100 g červené čočky
- 100 g mrkve
- 100 g žampionů
- 1 malá cibule
- 50 g sezamových semínek
- 4 celé hřebíčky
- 1 lžička skořice
- 1 lžička koření garam masala
- kokosový olej
- sůl
Postup Sezamová čočka garam masala
Postup přípravy receptu
-
Cibuli, mrkev na drobno nasekáme, žampiony nakrájíme na kousky. V pánvi rozpálíme lžíci kokosového oleje, vsypeme hřebíčky, skořici a minutku dvě smažíme“, aby koření uvolnilo své aroma. Poté přidáme mrkev a cibulku, po chvíli čočku a nakonec žampiony. Přidáme lžičku směsi garam masala, mírně osolíme a ještě chvíli necháme restovat.
Mezitím vsypeme do mixéru sezamová semínka a spolu s trochou vody je rozmixujeme na husté sezamové mléko. Mléko vlijeme do pánve, promícháme, přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni 15 minut, dokud směs nezhoustne. Jídlo servírujeme ihned, nejlepší je ještě horké. Na talíři můžeme ozdobit hřebíčky.