Sekaná zapečená v listovém těstě jako studené pohoštění

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1.verze
700 g upečené studené sekané/1 klasická šiška“
200 g na plátky nakrájeného uzeného bůčku/použila jsem domácí
300 g listového těsta
na potření žloutek rozšlehaný se lžící oleje
na posypání hrubozrnná sůl,celý kmín,popřípadě sezamové a lněné semínko
hladké mouka na posypání válu
2.verze
700 g upečené studené sekané/1 klasická šiška“
300 g listového těsta
1 lžíce vypečeného sádla ze sekané
na potření žloutek rozšlehaný se lžící oleje
na posypání hrubozrnná sůl,celý kmín,popřípadě sezamové a lněné semínko
hladké mouka na posypání válu

Postup přípravy receptu

  1. Na vále (pracovní ploše) zlehka posypané moukou rozválíme listové těsto do obdélníkového tvaru. Na těsto položíme sekanou, poklademe plátky bůčku tak,aby se trochu překrývaly a zavineme jako závin.

  2. Povrch, boky i okraje potřeme rozšlehaným žloutkem s olejem, posypeme solí a kmínem a dáme na plechu vyloženém pečícím papírem do předehřáté trouby.

  3. Pečeme na nejvyšší stupeň (používám plyn) cca 15 minut do zezlátnutí.

  4. U druhé verze povrch sekané před zavinutím do těsta potřeme vypečeným sádlem. Po upečení a vychladnutí krájíme na plátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!