Sekaná zapečená v listovém těstě jako studené pohoštění
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 1.verze
- 700 g upečené studené sekané/1 klasická šiška“
- 200 g na plátky nakrájeného uzeného bůčku/použila jsem domácí
- 300 g listového těsta
- na potření žloutek rozšlehaný se lžící oleje
- na posypání hrubozrnná sůl,celý kmín,popřípadě sezamové a lněné semínko
- hladké mouka na posypání válu
- 2.verze
- 700 g upečené studené sekané/1 klasická šiška“
- 300 g listového těsta
- 1 lžíce vypečeného sádla ze sekané
- na potření žloutek rozšlehaný se lžící oleje
- na posypání hrubozrnná sůl,celý kmín,popřípadě sezamové a lněné semínko
- hladké mouka na posypání válu
Postup Sekaná zapečená v listovém těstě jako studené pohoštění
Postup přípravy receptu
-
Na vále (pracovní ploše) zlehka posypané moukou rozválíme listové těsto do obdélníkového tvaru. Na těsto položíme sekanou, poklademe plátky bůčku tak,aby se trochu překrývaly a zavineme jako závin.
Povrch, boky i okraje potřeme rozšlehaným žloutkem s olejem, posypeme solí a kmínem a dáme na plechu vyloženém pečícím papírem do předehřáté trouby.
Pečeme na nejvyšší stupeň (používám plyn) cca 15 minut do zezlátnutí.
U druhé verze povrch sekané před zavinutím do těsta potřeme vypečeným sádlem. Po upečení a vychladnutí krájíme na plátky.