Sekaná z vepřové plece s bylinkami a opečenou slaninou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g vepřové plece
- 4 plátky nastrouhaného kořenového chleba
- 1 jarní cibulka
- 4 stroužky česneku
- 1 vejce
- 1 bílek na potření
- sůl, pepř, majoránka, libeček
- celý kmín
- 180 g rozškvařené slaniny
- 1 a půl PL solamylu
- 1 PL hořčice
- + 3 debrecínské párky
- 1 velký tenký plátek zauzené slaniny
Postup Sekaná z vepřové plece s bylinkami a opečenou slaninou
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve rozškvaříme na pánvi slaninu a necháme ji vychladnout. Mleté maso smícháme se všemi ingrediencemi, přidáme bylinky, slaninu, zahustíme solamylem a nadrobeným kořenovým chlebem a dobře prohněteme.
Připravíme mokrou rukou dvě šišky (jedna šiška bez párků a druhá šiška s párky). Masové šišky vložíme do pekáčku, posypeme kmínem a podlijeme vodou. Do pekáčku nasypeme i nakrájené plátky cibule a dáme péci na 170 stupňů do rozehřáté trouby. Na začátku pečení přikryjeme maso v pekáčku alobalem. Ke konci pečení maso necháme dopéci dozlatova již odklopené.
Druhou šišku jsem dělala stejným způsobem, jen jsem vyválela placku z mletého masa, kterou jsem naplnila párky, omotané uzenou slaninou. Pomocí pečícího papíru jsem sekanou zavinula a dala do pekáčku ke klasické sekané.
Sekanou podáváme s bramborovou kaší s hořčicí.