Sekaná z vepřové plece s bylinkami a opečenou slaninou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřové plece
4 plátky nastrouhaného kořenového chleba
1 jarní cibulka
4 stroužky česneku
1 vejce
1 bílek na potření
sůl, pepř, majoránka, libeček
celý kmín
180 g rozškvařené slaniny
1 a půl PL solamylu
1 PL hořčice
+ 3 debrecínské párky
1 velký tenký plátek zauzené slaniny

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve rozškvaříme na pánvi slaninu a necháme ji vychladnout. Mleté maso smícháme se všemi ingrediencemi, přidáme bylinky, slaninu, zahustíme solamylem a nadrobeným kořenovým chlebem a dobře prohněteme.

  2. Připravíme mokrou rukou dvě šišky (jedna šiška bez párků a druhá šiška s párky). Masové šišky vložíme do pekáčku, posypeme kmínem a podlijeme vodou. Do pekáčku nasypeme i nakrájené plátky cibule a dáme péci na 170 stupňů do rozehřáté trouby. Na začátku pečení přikryjeme maso v pekáčku alobalem. Ke konci pečení maso necháme dopéci dozlatova již odklopené.

  3. Druhou šišku jsem dělala stejným způsobem, jen jsem vyválela placku z mletého masa, kterou jsem naplnila párky, omotané uzenou slaninou. Pomocí pečícího papíru jsem sekanou zavinula a dala do pekáčku ke klasické sekané.

  4. Sekanou podáváme s bramborovou kaší s hořčicí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!