Segedínská polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

500 g vepřové plece
500 g kysaného zelí
1 velká cibule
1 lžíce mleté papriky
1 lžička uzené papriky
1 lžička pálivé papriky (nemusí být)
5 kuliček pepře
2 kuličky nového koření
1 bobkový list
cca 6 brambor
2 lžíce mouky
olej (nebo sádlo)
250 ml smetany
sůl
1 pikantní klobása
cibulová nať

Postup přípravy receptu

  1. Na části oleje (sádla) zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme kostky masa, zprudka opečeme, osolíme, posypeme paprikou, dáme cca 2/3 zelí, podlijeme vodou,přidáme koření a necháme dusit.

  2. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je a dáme stranou. Ze zbytku oleje (sádla) a mouky uděláme světlou jíšku, přidáme k masu, přilijeme vodu na požadované množství polévky a vaříme do změknutí.

  3. Před koncem vaření vyjmeme koření, přidáme nakrájenou klobásu, zbytek zelí a ještě krátce povaříme. Na závěr zjemníme smetanou.

  4. Na talíře rozdělíme brambory, zalijeme polévkou a posypeme cibulovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!