Salát s uzeným kuřecím masem a hruškou

Recepty, Saláty

Suroviny

150 g zelených listů + pekingského salátu (2 hrsti)
150 g uzeného kuřecího masa (např.1 stehno)
1 pevnou hrušku
šťáva z 1/2 citronu
jádra z 5 ořechů
jadérka z 1/2 granátového jablka
Zálivka:
2 lžíce olivového oleje
1-2 lžíce balzamika nebo ovocného octu
špetka soli
špetka pepře čerstvě namletého

Postup přípravy receptu

  1. Opláchneme salátové listy, necháme okapat nebo odstředíme a dáme do větší mísy. Přidáme nakrájené uzené maso a omytou, osušenou a jadřince zbavenou nakrájenou hrušku, promíchanou s citronovou šťávou.

  2. V mističce nebo skleničce prošleháme zálivku do emulze a tu vlijeme do mísy. Nakonec přidáme ořechy, jadérka a vše promícháme. Podáváme s opečeným toustem nebo tmavým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!