Salát s uzeným kuřecím masem a hruškou
Recepty, SalátySuroviny
- 150 g zelených listů + pekingského salátu (2 hrsti)
- 150 g uzeného kuřecího masa (např.1 stehno)
- 1 pevnou hrušku
- šťáva z 1/2 citronu
- jádra z 5 ořechů
- jadérka z 1/2 granátového jablka
- Zálivka:
- 2 lžíce olivového oleje
- 1-2 lžíce balzamika nebo ovocného octu
- špetka soli
- špetka pepře čerstvě namletého
Postup Salát s uzeným kuřecím masem a hruškou
Postup přípravy receptu
-
Opláchneme salátové listy, necháme okapat nebo odstředíme a dáme do větší mísy. Přidáme nakrájené uzené maso a omytou, osušenou a jadřince zbavenou nakrájenou hrušku, promíchanou s citronovou šťávou.
V mističce nebo skleničce prošleháme zálivku do emulze a tu vlijeme do mísy. Nakonec přidáme ořechy, jadérka a vše promícháme. Podáváme s opečeným toustem nebo tmavým pečivem.