Salamandr

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 hrnky pískového cukru
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek vlažné vody
1 Hera - rozpuštěná
1 prášek do pečiva
3 lžíce kakaa
4 vejce
pařížská šlehačka:
1 smetana na šlehání
1 lžíce cukru
1 lžíce kakaa
kousek čokolády

Postup přípravy receptu

  1. Rozpuštěnou Heru promícháme do hladka s cukrem, teplou vodou,kakaem a 1 hrnek této směsi dáme stranou.

  2. Do zbylé směsi přidáme mouku s práškem do pečiva, vejce a řádně promícháme, až se nám dělají bubliny. Plech si vymažeme a vysypeme kokosovou moučkou, nalijeme směs s moukou a pečeme tak 25 minut na střední teplotu.

  3. Do upečeného, horkého Salamandru hned vtíráme peroutkou směs, kterou jsme si dali stranou v hrnku a necháme vychladnout.

  4. Uděláme si pařížskou šlehačku tak, že šlehačku svaříme s cukrem a kakaem, necháme hodně vychladit a dáme na 24 hodin do lednice, druhý den ušleháme a ozdobíme Salamandr. Nahoru ještě můžeme nastrouhat čokoládu a tím je to dokonalé.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!