Salamandr
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 hrnky pískového cukru
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek vlažné vody
- 1 Hera - rozpuštěná
- 1 prášek do pečiva
- 3 lžíce kakaa
- 4 vejce
- pařížská šlehačka:
- 1 smetana na šlehání
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce kakaa
- kousek čokolády
Postup Salamandr
Postup přípravy receptu
-
Rozpuštěnou Heru promícháme do hladka s cukrem, teplou vodou,kakaem a 1 hrnek této směsi dáme stranou.
Do zbylé směsi přidáme mouku s práškem do pečiva, vejce a řádně promícháme, až se nám dělají bubliny. Plech si vymažeme a vysypeme kokosovou moučkou, nalijeme směs s moukou a pečeme tak 25 minut na střední teplotu.
Do upečeného, horkého Salamandru hned vtíráme peroutkou směs, kterou jsme si dali stranou v hrnku a necháme vychladnout.
Uděláme si pařížskou šlehačku tak, že šlehačku svaříme s cukrem a kakaem, necháme hodně vychladit a dáme na 24 hodin do lednice, druhý den ušleháme a ozdobíme Salamandr. Nahoru ještě můžeme nastrouhat čokoládu a tím je to dokonalé.