Rýžový nákyp s tvarohem a jablky

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

250 g rýže
4 dl vody
sůl
máslo
2 vajíčka
100 g cukru
1/2 vanilkového cukru
300 g tvarohu
1 l mléka
4 jablka (případně i jiné ovoce např. meruňky)
tuk na pekáč

Postup přípravy receptu

  1. Rýži propláchneme, lehce přisolíme a dáme dusit. Do mléka zašleháme vajíčka, vanilkový cukr, 50 g cukru, utřený tvaroh a vychladlou rýži.

  2. Do vymazaného pekáče dáme polovinu této rýžové hmoty, na ni dáme jablka, posypeme trochu cukrem, zakryjeme opět rýží, navrch dáme kousky másla a zapečeme. Na talíři ještě podle chuti pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!