Rychlý fazolový salát s okurkou

Recepty, Saláty

Suroviny

1 plechovka fazolí ve slaném nálevu - okapané (250 g)
1 ks cibule
cca 3 ks nakládaných okurek - dle velikosti
sůl
pepř mletý
1 lžíce oleje
lák z okurek, případně ocet

Postup přípravy receptu

  1. Scezené fazole dáme do misky, přidáme drobně pokrájenou cibuli a okurky, osolíme, opepříme, zakápneme olejem a dochutíme trochou láku z okurek, případně octem nebo balzamikem. Necháme alespoň hodinu v chladu odležet. Podáváme s pečivem. Jako obměnu můžeme přidat sterilovanou kápii, hříbky v sladkokyselém nálevu... Pokud budeme dělat salát ve větším množství, můžeme si předem uvařit sušené fazole v osolené vodě doměkka, nechat je zchladnout a pak dle chuti přidat cibuli, okurky...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!