Rychlá marinovaná cherry rajčátka

Recepty, Přílohy

Suroviny

250 g cherry rajčat
50 ml olivového oleje
1 citron – potřebujeme jen na šťávu
1 bobkový list – rozlámeme
4 chilli minipapričky (nebo 1 velká) – hrubě nasekáme
2 větší špetky soli
1 větší špetka pepře
2 stroužky česneku – jemně nakrájíme nebo nasekáme

Postup přípravy receptu

  1. Cherry rajčátka jemně nařízneme ostrým nožem na spodní části do kříže.

  2. Dáme do vařící vody a necháme vařit 30 vteřin. Vyjmeme z horké vody a ponoříme do misky s ledovou vodou. Je dobré do studené vody ještě přidat kostky ledu.

  3. Vyjmeme z vody a odstraníme slupku, která už se z velké části uvolnila. Slupky vyhodíme.

  4. Připravíme si marinádu. Smícháme olej se šťávou z celého citronu, chilli, česnek, sůl, pepř a nalámeme bobkový list. Vše dobře promícháme.

  5. Olejovou marinádu nalijeme na rajčátka a necháme marinovat nejméně 20 minut. A můžeme servírovat. Ve sklenici vydrží v chladničce určitě přes týden.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!